Högsby

Osannolik tur för Högsbybo

Rolant Christensen hfrån Högsby hade en osannolik tur när han vann på Triss, två gånger om.

När en man från Högsby skrapade sin Trisslott visade det sig att den var en på 400 000. Han vann en plats i TV 4:s direktsända dragning och en chans att vinna fem miljoner. Tre dagar senare köpte han två lotter till - och vann igen.

– Första gången i mitt liv som jag vinner något vinner jag dubbelt, säger den 46-årige vinnaren Rolant Christensen till TT.

Sällsynt vinst

Varje gång han storhandlar köper han en lott och det tänker han fortsätta med efter vinsten. Det betalade sig när han på två av sina lotter hade tre tv-apparater. Det innebär att han får vara med i TV 4:s Nyhetsmorgon och skrapa trisslotter i direktsändning. Maximalt kan han vinna 10 miljoner kronor, som lägst 100 000.

Christensens osannolika tur har gjort honom till den första att få två tv-trisslotter inom så kort tid. Det har tidigare hänt att personer har vunnit flera gånger - men med år emellan. Och att det är sällsynt är inte konstigt.

Bara fem lotter i varje tryckserie om 2 miljoner lotter ger en plats i tv-soffan. Därefter räknar Svenska spel, som står bakom lotteriet, att det finns sex slumpmoment innan lotten når kunden.