1 av 2
Foto arkivbild/Sveriges Radio
2 av 2
Benny Holmgren. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio
Småland

Holmgrens slutar sälja Saab

1:20 min

Idag tog Holmgrens Bil, som finns i Västervik och Vimmerby, beslutet att efter 20 år sluta sälja Saab-bilar. Orsaken är att stoltheten över varumärket försvunnit.

En av världens största Saab-återförsäljare slutar att sälja just Saab. Det handlar om Holmgrens bil som har huvudkontor i Jönköping. Beslutet togs idag efter att företaget sålt Saab under 20 år - de senaste åren på sju orter runt om i Småland.

De hävdar själva att det legat på topp-5-listan i världen över Saabs bästa återförsäljare.

Bakgrunden till dagens beslut är att Holmgrens inte kan representera bilmärket med stolthet längre efter att Saab gång på gång brustit i åtaganden mot kunder, återförsäljare och leverantörer.

Vd Benny Holmgren är också strarkt kritisk mot att ledningen tagit ut stora bonusar samtidigt som de anställda inte fått ut lön.

Saab har ju under en längre tid haft stora ekonomiska problem och en stillastående fabrik, där man inte kunnat betala räkningar eller leverera några bilar och Holmgrens ägare, Benny Holmgren, är mycket besviken på den svenska biltillverkaren i dag.

Holmgrens kommer dock att fortsätta serva Saab-bilar.

Som vi berättat tidigare så är det klart med två nya bilmärken för Holmgrens att sälja - BMW och Mini.

Fotnot: De småländska orterna där det sålts Saab fram till nu: Jönköping, Nässjö, Vetlanda, Vimmerby, Västervik, Värnamo och Gislaved.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista