Glada Kalmar FF-spelare firar mål. Foto: Paul Madej/Scanpix
KFF - Norrköping 5-0

KFF:s måltorka över med besked

3:42 min

Efter bara en poäng på sex matcher för Kalmar FF blev det rejäl islossning mot Norrköping. Kalmar vann med hela 5-0 och det var Tobias Carlsson som visade vägen egnom att göra de två första målen. 

Carlsson nickade in 1-0 direkt

För första gången på flera matcher var  det långt ifrån fullsatt på Kalmars nya arena, och då, för första gången på flera matcher gör Kalmar FF mål. Att det däremot skulle vara någon anfallsspelare som hittade nätet var det inte tal om till en början. Den nickstarka mittbacksjätten Tobias Carlsson nådde, efter bara sju minuter, högst på Kalmar FF:s och Stefan Larssons andra hörna i matchen och knoppade otagbart in 1-0.

Tappade initiativ

Ledningsmålet var väldigt rättvist sett till inledningen där Kalmar var bäst. Gästande Norrköping hade då knappt fått låna bollen och än mindre varit i närheten av att hota Etrit Berisha i hemmalagets målområde. Efter en fin inledande kvart från Kalmar FF så lämnade man över initiativet till gästerna fullständigt och var i princip paralyserade i den efterföljande kvarten. Efter halvtimmen spelad av den första halvlekan ebbade även Norrköpings spelmässiga initiativ ut och den sista kvarten av första halvlek var en tämligen sömnig historia utan några målchanser åt något håll.

Tobbe dubblade ledningen

Om han behövde sju minuter på sig i den första halvleken så var han lite långsammare i starten av den andra, men mål gjorde han igen. 12 minuter in i den andra akten så dubblade mittbacken Tobias Carlsson Kalmar FF:s ledning till 2-0 till den relativt glest placerade hemmapublikens stora förtjusning.

Kontrollerade matchen

Efter 2-0målet märktes det att Kalmar-spelarna kände mer trygghet och lugn samtidigt som gästande Norrköping blev än mer håglösa och hängde med huvudet. Två faktorer som tillsammans bidrog till en kontrollerad och bolltrillande avslutning från hemmalagets sida. En rad högklassiga målchanser kunde också radas upp, allt som oftast med brasilianska huvudrollsinnehavare. En av dessa gjorde också 3-0 med tio minuter kvar att spela. Fri med målvakten så lobbade Ricardo Santos in det definitivt matchavgörande målet.

På stopptid hann både Erik Israelsson och Abiola Dauda göra mål och fastställa slutsiffrorna till 5-0.

Kalmars vinst var helt rättvis och nu blir det ett hopp upp i tabellen. För ett skade- och frånvarodrabbat Norrköping är det fortsatt kvalplats som gäller och det kan bli en lång jobbig höst för "Peking".

Publik: 6010

Betyg till bästa KFF-spelare

Tobias Carlsson. Foto: Paul Madej/Scanpix

Kalmar - Norrköping 19/8

4p Tobias Carlsson

2p Daniel Sobralense

1p Stefan Larsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista