Försäkringskassan och landstinget i samarbete

För att långtidssjukskrivna ska kunna komma tillbaka i arbete ska försäkringskassan och landstinget börja samarbeta mer tydligt. På landstingsstyrelsens möte i Hultsfred idag valde politiker från samtliga partier att föreslå att den högsta beslutande församlingen, landstingsfullmäktige om ett par veckor ska rösta för de olika samarbetsprojekt som man tagit fram.

Landstingsstyrelsen röstade också för att man tillsammans bildar det rehabiltingsteam med vårdpersonal som ska hjälpa de sjukskrivna tillbaka till arbete men bara under förutsättning att man senare i höst i budgeten kan avsätta de två miljoner kronor som behövs.

Den huvudvärkssjuksköterska som velat starta en särskild mottagning i norra länsdelen för dom med svår huvudvärk fick tillsvidare avslag på sin ansökan, men man ska jobba vidar med hennes förslag nästa år i samband med att man jobbar med långtidssjukrivningsfrågorna.

Det blev också diskussion om hur man ska kunna bli bättre på att ta hand om dom äldre i deras eget hem - men man ville ännu inte säga ja till den allmänläkare som ansökt om att få jobba som mobil läkare och åka runt till patienterna.

Och så har man satt upp ett mål för när den avgående landstingsdirektören Johan Assarsson ska få sin ersättare. Senast i augusti nästa år. En tillfällig chef för landstinget utses i början av november, strax innan Assarsson försvinner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".