Bodström möter bönder trötta på våld på landsbygden

Justitieminiter Thomas Bodström ändrar sig och besöker den så kallade Sjöbodagruppen som engagerat sig mot våldet på landsbygden. Den senaste tiden har ju flera uppmärksammade rånmord skett mot lantbrukare i Småland.

Efter att tidigare ha sagt nej till att träffa dem, kommer Bodström att möta representanter för gruppen i oktober i samband med en annan resa till Småland. Motiveringen att inte komma var att han inte får lägga sig i hur resurserna föredelas i de olika polisdistrikten och att ett möte med Sjöbodagruppen därför skulle vara meningslöst. Men när moderatledaren Fredrik Reinfeldt mer eller mindre bjöd in sig själv, då vaknade Bodström. Det menar Johan Engblom som är en av representanterna för Sjöbodagruppen. Rent röstfiske kallar Johan Engblom justitieminstern agerade. Men det anser inte Bodström som menar att det är långt kvar till valet. 

- Sådana här möten anordnas ofta, och de är viktiga, men man ska veta innan varför man håller dem, och jag är inte en sådan valtaktiker som andra kanske är, menar Thomas Bodström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".