Svarta pengar på Studentkåren i Kalmar

Nu misstänker Studentkårens ledning vid Högskolan i Kalmar att det förekommer svarta pengar vid kårkvällarna som man anordnar. Bland annat fattas flera entré- eller garderbosavgifter i redovisningarna.

Kim Hortlund är ordförande för studentkåren och han säger till P4:a Kalmar att de nu håller på att undersöka saken och också ta reda på exakt hur mycket pengar det rör sig om. Men redan nu säger han att det inte handlar om någon grupp som gjort fel utan om enskilda individer. Inte heller har studentkåren förlorat några pengar, pengarna har använts i verksamheten. Det är alltså ingen som stoppat något i egen ficka. Däremot har inte pengarna beskattats som de ska och det är brottsligt. Enligt Kim Hortlund kan det här bli en sak för polis och åklagare.

Studentkåren är uppdelat dels i en kårstyrelse som sköter det politiska och så ett sexmästeri som har hand om pub- och festkvällar och också de kårkvällar som är aktuella.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".