Oskarshamn

Dialog för regionfrågan

1:17 min

Det är fortfarande oklart hur bildandet av en ny region kommer att se ut. Idag bjöd Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet in medborgarna i Oskarshamn till en dialog, bland annat för att höra vilka frågor som de tycker är viktiga inför sammanslagningen.

 – Vi är här för att lyssna på medborgarna, vi vill höra vad oskarshamnarna vill, säger Yvonne Hagberg, landstingspolitiker och ordförande för socialdemokraterna i Oskarshamn.

För tillfället diskuteras två alternativ - att Kalmar län bildar region med Skåne, Blekinge och Kronoberg eller med Östergötland och Jönköping.

Viktigt informera

Yvonne Hagberg tycker det är viktigt att informera medborgarna om de olika alternativen, för att skapa ett större intresse för regionfrågan. P4 Kalmar frågade vad de boende i Oskarshamn tycker.

– Jag har inte hört så mycket alls. Jag är inte insatt i det och det spelar ingen roll, säger en av de som bor i Oskarshamn.
– Det känns inte livsviktigt, det kan jag inte påstå, säger en annan som P4 Kalmar pratat med.

Varför är regionfrågan viktig?

– Om vi inte själva tar ett beslut om hur vår region ska se ut kommer någon annan göra det åt oss. Det är viktigt att tillhöra en region där vi blir större och starkare och har möjlighet att påverka mer, säger Yvonne Hagberg.