Högsby

Hjälp ska ge fler företag

1:29 min

Den som vill starta eget företag i Högsby kommun kan få hjälp av företagsamhetskontoret som är en ny samverkan mellan olika aktörer i Högsby kommun. Idag hade man öppet hus för att berätta om verksamheten.

– Vi ville göra ett omtag på det här huset och den här verksamhten och verkligen försöka dela med oss och berätta om vad vi kan och har för nätverk, säger Per Gröön som  är ordförande i LRF:s kommungrupp i Högsby.

Hur ser företagandet ut i Högsby?

– Det är faktiskt ganska företagartätt i kommunen, det är många småföretagare och det här kan vara ett sätt att få dem att samverka.

Fem olika organisationer i Högsby kommun har börjat samarbeta och deras syfte är att främja företagandet i kommunen, det är företagsamhetskontoret som  erbjuder hjälp med rådgivning, affärsutveckling, utbildning och mycket annat. Allt för att bidra till ett varierat näringsliv, säger Per Gröön som hoppas att Högsbyborna, ungar liksom invandrare utnyttjar den här möjligheten.

För förutom rådgivning kan du som ny företagare hyra ett kontor på företagsamhetskontorets lokaler mot en liten peng men framförallt får du tillgång till ett stort kontaktnätverk.

–  Vill du starta en förening eller företag kan vi hitta bra partners för dig i något av de här kontaktnäten.