Kalmar

"Rugbyn är en fin tradition ändå"

0:41 min

P4 Kalmars avslöjande att tre elever skadats i en våldsam uttagningsmatch till rugbylaget på Lars Kaggskolan i Kalmar väcker reaktioner. Den tidigare eleven Hannes Skarin tycker ändå att rugbyn mellan skolorna är en bra tradition.

– Nu vet jag inte hur mycket skador det är i exempelvis fotbollsgymnasiet men jag räknar med att det är fler, säger den tidigare eleven Hannes Skarin till P4 Kalmar.

Han har själv varit med i skolans rugbylag på sin tid. Han själv råkade ut för en korsbandsskada under sitt år i laget.

– Rugbytraditionen är en väldigt fin tradition ändå, just kampen mellan skolorna.

Fick knytnävslag i ansiktet

Under en match där killarnas lag på Lars Kaggskolan mötte äldre elever för någon vecka sedan skadades tre elever. Matchen var tänkt att användas för att sålla ut de bästa spelarna till den stora mattrugbymatchen mot Stagneliusskolan och Jenny Nyströmskolan.

Under uttagningen fick en kille knäet draget ur led, en annan bröt armen på två ställen. Ytterligare en elev fick ett knytnävslag i ansiktet. Ambulansen fick rycka ut två gånger till sporthallen i Kalmar.

Fakta: Skolrugbyn i Kalmar

Mattrugbyn uppfanns 1969 i Kalmar och har blivit tradition genom de årliga matcherna mellan gymnasielagen Stagg/Jenny och Kagg. Varje år möts skolornas dam- och herrlag. Matcherna arrangeras av skolornas elevkårer.

Tidigare artiklar

Tre elever skadades

Foto: Tove Zackrisson/Sveriges Radio.

#text=4708454#två gånger till sporthallen i Kalmar. Tre killar blev rejält skadade av äldre ungdomar.

"Inte mitt ansvar"

Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

#text=4710459#Carl Peter Lindén säger att han inte har ansvar för det som händer på fritiden. 

Vet du mer om skolrugbyn i Kalmar?

Tipsa P4 Kalmars nyhetsredaktion genom att mejla till nyheter.kalmar@sverigesradio.se eller ring 0480-59 000. Du kan vara anonym och behöver inte medverka i radio om du hör av dig.

Nick Näslund

Nick Näslund. Foto: Malin Gustavsson

Reporter
nick.naslund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.