Speedway

Reservbyte till nya Dackefejden

30 heat är allt som återstår av säsongen för Dackarna och Västervik speedway. Först 15 heat i Målilla och sedan de sista 15 på Ljungheden. I potten ligger en plats i elitserien för vinnaren medan förloraren åker ner i allsvenskan. Dackarna ändrar inget i sitt lag men Västervik tar in andra reserver.

Avgörandets tid inne

Länsuppgörelsen mellan Dackarna och Västervik speedway skall avgöra var i länet det skall köras elitseriespeedway på sportsliga grunder nästa säsong.

Lagen kör avgörande dubbelmöte för att avgöra vilka som får följa Lejonen ner i allsvenskan.

Dackarna har vunnit de två mötena under senaste säsongen men nu börjar lagen om från noll. Tisdag kväll körs första halvan av matchen i Målilla och på onsdag väntar upplösningen på Ljungheden.

Dackarna ändrar inget

Dackarna har efter skada på Jurica Pavlic och tävlingsuppehåll på Ricky Kling inte så många alternativ i laguppställningen och har också valt att satsa på samma startsjua som vann senast mot Valsarna. Enda skillnaden är att snittreglerna gör att Hans Andersen flyttas upp som ordinarie och Daniel King ner till reservplats.

Toppformen finns på Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren som båda nådde final vid GP i Gorica på lördagen där också Rune Holta körde semifinal. Andreas Jonsson följde upp med 13 poäng av 15 möjliga för Zielona Gora i första polska finalen under söndagen men i bronsmatchen blev poängskörden mycket blygsam för Hans Andersen och Rune Holta så frågetecknen som funnits hela säsongen för den duon finns kvar.

Nygamla reserver i Västervik

Västervik har toppform på Chris Harris som var tvåa i Gorican men också förare som körde i England på måndagen då semifinalreturerna kördes. Lagkaten Peter Ljung körde in 10 poäng för Lakeside som ändå misar finalen. Precis som Dackarna har inte Västervik så många alternativ bland ordinarie förare men har till tisdagens match valt att byta ut reservduon som körde hemma mot Vargarna förra veckan. Polske Rafal Okoniewski med förflutet i Dackarna tar hand om den ena platsen och Pontus Aspgren avr tänkt för den andra men han kommer inte till start. Aspgren som en längre tid plågats av sviterna från hjärnskakning har inte blivit av med sin huvudvärk och ersätts av debutanten Oskar Karlsson. 

Hela första mötet mellan Dackarna och Västervik kan du följa via www.sverigesradio.se/kalmar från 19.00 tisdagen den 27 september

Laguppställningar

Dackarna:
1) Andreas Jonsson
2) Hans Andersen
3) Fredrik Lindgren
4) Jurica Pavlic r/r
5 ) Rune Holta
6 ) Daniel King
7) Joel Larsson

Västervik:
1) Tomasz Jedrzeja
2) Peter Ljung
3 ) Chris Harris
4 ) Nikolai Klindt
5 ) Sebastian Ulamek
6)  Oskar Karlsson
7)  Rafal Okoniewski

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.