IKO - Mora 4-2

Tredje raka vinsten för IKO

2:35 min

IK Oskarshamn har haft en magisk vecka i den allsvenska ishockeyn. Tre hemmamatcher har givit tre vinster efter 4-2 mot Mora på måndagskvällen.

Effektivare hemmalag

IK Oskarshamn har satt ner foten när det gäller spel i egna hemmahallen. Tre hemmamatcher har resulterat i tre vinster. Efter triumferna mot Troja och Öebro blev det till slut även vinst mot Mora med 4-2 i en match där hemmalaget fick både första och sista ordet.

Tredje hemmamatchen på en vecka började bra målmässigt. Nye Ewan McGrath förvaltade Morten Polusens smörpass perfekt efter drygt 8 minuters spel men det blev första periodens enda mål.

Poulsen åkte upp på högerkanten och passade in till McGrath som gjorde  mål. Det var som hämtat ur instruktionsboken.

Mora hade de mesta av spelet och sköt flitigt men oskarshamnarna var  vassa i sina kontringar och det borde varit fler mål från båda håll men bra spel av målvakterna och oskärpa i avsluten gjorde att det bara blev ett mål.

Det var inga utvisningar alls , en snäll och ganska publikvänlig matchinledning.

Powerplayeffektivitet

Utvisningarna kom i stället i den andra perioden. När gästernas Mattias Beck åkte ut gjorde Linus Hultström sitt första mål i IK-tröjan med ett distinkt skott till 2-0 från blå linjen efter 6.07.

Mora kom in i matchen efter två hemmautvisningar. Först gjorde Jens Jakobs 2-1 på ett skott från ena tekningspunkten  när Matt Ryan satt utvisad och Alexander Sundström rakade in en retur till 2-2. Båda målen i powerplay.

Det skulle bli ett powerplaymål till i andra perioden när Oskarshamn fick chans att spela 5 mot 3 i én knapp minut.

Nicklas Jadeland pillade in en retur från mycket nära håll efter nytt skott från blå linjen av Linus Hultström.

Mora vann skotten även i andra perioden men den blev delvis förryckt spelmässigt av alla utvisningar.

Spännande upplösning

I den sista perioden blev hemmaspelarna mer passiva och det höll på att straffa sig. Mora tog över initiativet och hade många bra kvitteringschanser. Alexander Bengtsson i hemmakassen spikade igen och släppte inte fler puckar förbi sig.

Nicklas Jadeland hade dock periodens bästa målchans men Daniel Hansen i Moras mål gjorde en världsräddning. 

Mora tog ut målvakten med 1,5 minut kvar men det resulterade i ett avgörande mål av Morten Poulsen i öppen burefter 19.09.

Borta bra men hemma bäst

Att vinna tre hemmamatcher på fem dagar i hockeyallsvenskan ger ett rejält självförtroende för oskarshamnarna som visar att de komemr sälja sig dyrt i hemmahallen.

Många hemmaspelare var bra i matchen men extra plus för målvakten Alexander Bengtsson, första backparet Ljungqvist / Hultström , förstecentern Ewan McGrath och kedjeduon Ryan och Rodman i andrafemman.Det var en lagisats där ingen föll ur ramen även om det finns en hel del till att plocka ut ur flera spelare.

Orkar Oskarshamn spela så här ofta så kommer det bli en kul säsong inte bara för publiken som kommer till Arena Oskarshamn utan för alla som håller på laget.

Det som kan bli en fälla för Oskarshamn är att vissa spelare matchas väldigt hårt redan och att det är match varannan dag just nu. Det gör att det finns anledning att varna för onsdagens bortamöte med svårspelade Borås.

IKO - Mora 4-2 (1-0, 2-2 ,1-0)

mål:
8.19  1-0 Ewan McGrath 
26.07 2-0 Linus Hultström
27.56 2-1 Jens Jakobs
30.17 2-2 Alxander Sundström
32.34 3-2 Nicklas Jadeland
59.09 4-2 Morten Poulsen

publik 2630