Markus Svensson laddar om i IKO.Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Ishockey allsvenskan

IKO lånar Mackan från AIK

IK Oskarshamn löser sin målvaktsbrist genom att låna Markus Svensson från AIK i Elitserien. I första hand gäller lånet en vecka. Han skall täcka upp för långtidsskadade Troy Davenport och samtidgt få den matchträning han behöver.

IK Oskarshamn har tillfälligt löst den målvaktskris laget hamnat i. Hjälpen kommer från elitserien och från en spelare som kan Oskarshamn väl.

Efter att tänkte förstemålvakten Troy Davenports huvudskada visat sig vara svårtläkt har belastningen blivit för stor på Alexander Bengtsson. För att avlasta honom har Markus Svensson lånats in från AIK.

Markus har tidigare spelat fem säsonger i Oskarshamn men värvades till AIK efter en framgångsrik sejour i Malmö. Hans debut i elitserien har inte blivit som det var tänkt så efter att ha fått kritik för insatser mot Linköping och HV71 så hoppas AIK att han skall ha hitta tillbaka till storformen i Oskarshamn där han gjort succé förr.

- Markus är en skicklig målvakt och har haft två knepiga matcher i sin debut i Elitserien. Han behöver matchträning för att komma i fullgod form, säger sportchefen Anders Gozzi i ett meddelande på AIK:s hemsida.

I första hand gäller lånet för en vecka och matcherna hemma mot Södertälje och Almtuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".