Bättre tider för barnfamiljer med nya budgeten

Barnfamiljer ska få det bättre. Det är ett av syftena med regeringens budget som presenterades idag. Bland annat genom att barnbridragen höjs från år 2006.

Då får man hundra kronor mer i månaden för varje barn och så införs ett särskilt barntillägg för studerande som ofta har en svår situation

Dessutom ska föräldrar till svårt sjuka barn kunna få föräldrapenning under ett obegränsat antal dagar fram tills barnet är 18 år. Idag får dom bara stöd för en del av året och tills barnet är 12 eller i vissa fall 16 år.

En annan stor färändring är att taket i föräldraförsäkringen höjs med åtta tusen kronor. Det betyder att alla som tjänar mer än 24 000 kronor i månaden får ut mer när dom är hemma med sina barn. Bland annat hoppas man att fler pappor, som ofta är dom som tänar mest i en familj, ska ta ut fler av sina föräldradagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista