Kalmar

Ungdomar mötte politiker i Berga

Igår hölls ett möte mellan ungdomar och politiker angående den senaste tidens bränder i Bergaområdet. Men kommunalråd Anette Lingmerth (S), initiativtagare till mötet, säger att fokus låg på framtiden.

– Vi pratade mycket om framtiden och lyssnade på hur ungdomarna vill att Berga ska se ut, säger hon.

Ungefär 20 ungdomar kom till mötet på Funkabo fritidsgård för att träffa politiker från båda blocken. Där fick de bland annat berätta att de ville ha en multiplan och ett tryggare Berga.

– Vi ser att Berga är ett av de mest utsatta stadsdelarna i kommunen. Jag tycker att politikerna har fokuserat för lite på Berga de senaste femton åren och ungdomarna har inget att göra på fritiden. Ungdomarna vill ha en multiplan som vi invigt i Smedby och Norrliden, och de sa att de känner sig rädda när de går hem från fritidsgården, säger Anette Lingmerth.

Nytt möte på söndag

Anette Lingmerth säger att ungdomarna är kommunens framtid och att mötet var nödvändigt för att höra vad ungdomarna vill ha.
På söndag hålls ännu ett möte, för att prata om Bergas framtid.

– Jag hoppas att ännu fler kommer på det mötet. Mötet ska leda till en nystart för Berga. Vi måste lägga en långsiktig strategi för att Berga ska bli en stadsdel man känner sig trygg i, och att det ska finnas något för ungdomarna att göra där, säger Anette Lingmerth (S).