Ishockey

Vimmerby fortsätter övertyga

2:04 min

Vimmerby fortsätter att ånga på hemma i Tigerkulan i hockeyns division 1. Det framförallt tredjekedan med Rundgren, Gustavsson och Schelin som visade vägen och samtliga tre såg till att anteckna sig i målprotokollet i storsegern mot Kumla.

 Det var en ganska tam inledning på ishockeymatchen mellan Vimmerby och Kumla i division 1. Vimmerby fick inte igång passningsspelet till en början och Kumla tilläts avlossa en del skott utifrån. Nykomlingarna Vimmerby lyckades dock ta ledningen efter åtta minuter genom tredje kedjans Markus Schelin.

 Den andra perioden var betydligt mer fartfylld. Vimmerby fick igång farten på skridskorna och kunde flera gång passa sig fram och förbi Kumlaförsvaret. När Kumlas Andreas Persson sen åkte ut två minuter för hakning i den fjärde minuten skapade Vimmerby en rejäl press. Hemmalaget växte i stort sett fast framför Strandberg i Kumlakassen och tillslut fick Pierre Gustavsson pucken i den högra tekningszonen. Han la in pucken framför mål och där kunde Andreas Rundgren slå in 2-0.

Drygt tre minuter senare såg Vimmerbys målkung Joakim Hedblad till att utöka ledningen till 3-0 efter att ha stått på rätt plats vid rätt tidpunkt. 

 Men det var tredjekedjan som det handlade om denna söndagseftermiddag i Vimmerby ishall. 13:15 in i den andra perioden såg de till att utnyttja sitt fina passningsspel och det faktum att det fanns stora ytor att spela på eftersom det var spel fyra mot fyra. Marcus Schelin har med sig Pierre Gustavsson och lägger över pucken till Gustavsson som ganska enkelt kan sätta 4-0 till Vimmerby.

 I den sista perioden slår Vimmerby av lite på takten och släpper in Kumla i matchen igen. Bägge lagen får in varsin puck och matchen slutar 5-1 till Vimmerby som hänger på Vita Hästen i tabelltoppen.