Fotbollsallsvenskan

KFF har äntligen hittat formen

3:18 min

Kalmar FF har sent på hösten hittat formen, medan Häcken tappat sin glans. Kalmar vann med 2-1 i den allsvenska säsongsfinalen på Rambergsvallen. Det lovar gott inför cupfinalen i början av november där KFF ställs mot Örebro eller Helsingborg

Radiosportens Patrik Ljunggren väljer lagens lirare:
Häcken: Kari Arkivuo
Kalmar FF: Mattias Johansson

Kalmar har en viktig match kvar i år. Om två veckor, 5 november, spelar smålänningarna final i svenska cupen. Motståndaren utses i semifinalen mellan Örebro och Helsingborg 29 oktober.

Häcken hade däremot säsongsfinal på söndagen. Seger skulle räcka till att bli bästa Göteborgslag, för första gången i klubbens historia. Vid förlust för Malmö kunde Häcken även nå allsvenskans fjärdeplats.

Men till en början såg Häcken ut att vara halvvägs bort på semester, medan Kalmar rullade på som mitt i säsongen. En straff av Henrik Rydström och en soloprestation av Daniel Sobralense gav tidigt 2-0 till bortalaget. Dioh Williams reducerade för Häcken i 45:e minuten.

I andra halvlek dominerade Häcken. Men Kalmar försvarade sig väl, särskilt i luftrummet, och hemmalaget skapade få vassa målchanser. Målvakten Petter Wastå gjorde också en utmärkt räddning på ett skott från Häckens inhoppare Maranhao.

Kalmars ledning stod sig, och laget fick avsluta allsvenskan med två segrar i rad. Häcken fick ett snöpligt höstslut med tre raka förluster.

Häcken-Kalmar FF 1-2

TT