fotboll

Tobias är Årets P4 Kalmar-lirare

5:24 min

Den bästa Kalmar FF-spelaren på Guldfågeln arena denna säsong är Tobias Carlsson. P4 Kalmars sportredaktion har under säsongen betygsatt hemmaspelarna och veteranen Tobias skrapade ihop mest poäng tätt följd av Mattias Johansson och Tobias Eriksson.

De fem senaste säsongerna har P4 Kalmars sportredaktion betygsatt de tre bästa KFF-spelarna vid varje hemmamatch. Och i år blev det alltså en riktigt rutinerad herre som tog hem titeln "P4 Kalmar-liraren".

Svensk mästare utan medalj

Tobias Carlsson kom till Kalmar FF redan 1993 och har sedan dess gjort många matcher i klubben. Efter att Kalmar FF åkte ut ur allsvenskan 1999 flyttade Tobias till Norge och spelade för den norska klubben Molde mellan åren 2000 och 2003. Efter återkomsten till Kalmar FF var Tobias en av spelarna i truppen som blev svenska mästare 2008. Men Tobias spelade inte en enda allsvensk match för föreningen detta år på grund av en efterhängsen skada som höll på att sätta stopp för karriären.

Överraskande vändning

Karriären i Kalmar FF skulle också ha tagit slut efter säsongen 2009 när Tobias inte blev erbjuden nytt kontrakt av föreningen och han blev också avtackad vid sista hemmamatchen för säsongen. Något Tobias inte var helt nöjd med och syntes lomma ut längs med Fredriksskans löparbanor med en blomma i handen. Några veckor senare åkte Tobias mungipor upp igen när han helt plötsligt erbjöds nytt kontrakt eftersom Nanne Bergstrand ändrat sig och ville ha honom kvar i truppen.

Den senaste säsongen är en av Tobias bättre i karriären och han har spelat alla Kalmar FF:s matcher och inte blivit utbytt en enda gång. Ett bra betyg även från tränare och lagledning.

– Framför allt har jag varit stabil under året, säger Tobias Carlsson om sin säsong.

P4 Kalmar gratulerar Tobias Carlsson till priset som Årets P4 Kalmar-lirare!

VIDEO: Här får Tobias Carlsson priset i P4 Morgon