1 av 2
Kristdala samhällsförenings ordförande Mats Ström i samhällets motionsspår som håller på att förfalla. Kommunen har sagt nej till att investera i spåret. Foto Peter Bressler/Sveriges Radio
2 av 2
Ett 20-tal Kristdalabor slöt upp när vår rullande reporter Peter Bressler mötte invånarna i samhället vid Konsum idag. Bland dem fanns Lars Wingerup och Kate Johansson som trotsade den kalla blåsten idag och träffade P4 Kalmars rullande reporter. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Kristdala

Ingen vill ta hand om motionsspår

1:19 min

Motion är viktigt för alla. Men i Kristdala i Oskarshamns kommun har invånarna svårt att utöva sin dagliga motion. För motionsspåret på cirka två kilometer i utkanten av samhället håller på att förfalla. Kommunen har sagt upp sin nyttjanderätt av spåret.

Kristdalabon Ulf Karlman utnyttjar spåret flitigt och ser det som en nödvändighet att rusta upp spåret.

– I och med att slingan ligger nära skolan och fritids som flitigt går i spåret varje dag behövs det verkligen en upprustning, säger han.

Samhällsföreningen som idag sköter spåret säger nej till uppdraget för att pengarna man får inte räcker till. Istället vill föreningen se att kommunen investerar 100 000 kronor för en upprustning av spåret. Men det blir blankt nej.

Oskarshamns kommun väljer istället att prioritera motionsspåren i Havslätt, Bockara, Fårbo och Påskallavik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista