Örsjö

Örsjölampor ska lysa upp sjukhus

1:15 min

Belysningsföretaget Örsjö belysning i Örsjö i Nybro kommun har fått en stororder att göra lampor till ett av Sveriges största sjukhus, Akademiska sjukhuset i Uppsala. Ordern är värd 700 000 kronor och man ska leverera 400 så kallade Ginkolampor som ska sättas upp i sjukhuset.

–  Det känns naturligtvis jätteroligt, det är en bra känsla för oss att våran standardprodukt kommit in på ett så fint ställe, säger Roland Hjalmarsson på Örsjö belysning.

Pressverktygen går varma i företaget för att de 20 anställda ska hinna leverera lamporna till Akademiska sjukhuset.

Företaget har funnits i Örsjö sen slutet av 40-talet och satsar på egen tillverkning och design av lampor till offentliga miljöer. Även om man säljer bra i Sverige är ändå exporten till utlandet viktig som står för 30 procent av produktionen

– Det är den som ger oss en trygghet. Om det viker på någon marknad kan vi kompensera det genom att jobba hårdare på någon annan. Så det är på exporten vi kommer försöka satsa ännu mer.

Hur då?

– Vi kommer vara ute på massor, jobba upp ett agent nät och vi kommer att skicka nyhetsbrev och annat till de potentiella kunder som finns ute i Europa.