Gunnar Sköld visar hur litet utrymme publiken till innebandymatcherna har.
Oskarshamn

Kristdala får bättre sporthall

Sporthallen i Kristdala byggs ut för 2,5 miljoner kronor, efter att lokala krafter kämpat i åtta år. För pengarna får man bland annat en ny läktare med plats för över 120 personer. Meningen är att arbetet ska sätta igång vid årsskiftet.

Föreningen Ariel med division 3-lag i innebandy och stor ungdomsverksamhet har längtat efter beskedet. Ordföranden för innebandysektionen Gunnar Sköld är glad, men mycket skeptisk:

– Jag tror inte på det förrän jag ser byggarbetarna efter årskiftet. Då ska jag jubla, säger Gunnar Sköld till P4 Kalmar.

Trångboddheten i sporthallen har gjort att föreningen tappat viktiga spelare. Dessutom har man inte kunnat ha några aktiviteter i samband med matcher.

Hallen byggdes 1983 och är i nuläget för liten för spel i divison 3. Föreningen har dock fått dispens för spel av innebandyförbundet.

Skulle Ariel gå upp ytterligare en division blir det mycket svårt för föreningen att vara kvar i hallen, berättar Gunnar Sköld:

– Då får kommunen problem med att hitta lokaler åt oss.

Kommunalrådet Peter Wretlund i Oskarshamn säger till P4 Kalmar att det i nuläget inte finns planer på en helt ny sporthall i Kristdala, oavsett hur bra det skulle gå för föreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".