Polisbil. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
Mönsterås

Kille blev attackerad med kniv

För en 22-årig man slutade inte fredagskvällen som han hade tänkt sig. När han var på väg hem till sin flickvän i Mönsterås blev han attackerad av en kille som hotade att hugga honom med kniv. Mannen som gick till attack sitter nu anhållen misstänkt för försök till dråp.

Det var när 22-åringen var på väg hem till sin flickvän i Mönsterås sent i går kväll som han träffade på ett gäng killar.
– En kille kommer fram till honom och frågar efter eld och det får han, säger polisen i Kalmar till P4 Kalmar.

Men det hela spårar ur ändå. 22-åringen, som var på väg hem till sin flickvän, blev först slagen två gånger i ansiktet men eftersom han är kampsportare lyckades han parera attacken och fly - en första gång.

Den andre killen tog upp jakten och hotade med att han skulle hugga honom och tog fram en kniv.
– När han sen kommer fram hugger han mot magen och bröstkorgen men killen lyckas parera även den här gången, säger polisen i Kalmar till P4 Kalmar.

Mannen som högg med en kniv är även han i 20-års åldern och är nu anhållen misstänkt för försök till dråp, misshandel, försök till misshandel och olaga hot. Dessutom sitter två av hans kompisar anhållna eftersom de har stoppat andra från att hjälpa killen som blev attackerad. De två misstänks därför för skyddande av brottsling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".