Boxaren Carl Jörneklint och MMA-fightern Andreas Ohlsson. Foto: Fighting for change Oskarshamn
Boxning och MMA

Succé för kampsportsgala

Boxnings- och MMAgalan sammanfattas som succé
3:43 min

Boxnings- och MMAgalan "Fighting for Change" i Oskarshamn blev enligt arrangörerna en succé. Drygt 1000 personer hade tagit sig till idrottshallen för att se galan och nu laddar arrangörerna för något ännu större nästa år.

– Jag skulle vilja sammanfatta det med ett ord. Succé, säger Kristoffer Malm som är en av arrangörerna bakom galan.

Anledningen till succén tror arrangörerna ligger i att de har nått ut till en bred publik och dessutom lyckats kombinera ett elitevenmang med ett socialt ansvarstagande.
– Det har gått ofantligt bra. Vi är så himla nöjda. Så himla glada. Det kunde inte varit bättre, säger Malm till P4 Kalmar.

Satsar redan mot nästa år

Även om det bara har gått lite drygt tolv timmar sen galan avslutades så har arrangörerna redan börjat tänka på nästa år.
– Så här dagen efter så med den här känslan så känns det som att 2012 kommer vi att köra ännu en gala. Ännu bättre. Ännu större.

På årets gala blandades stora affischnamn med lokala talanger och Kristoffer Malm var nöjd med galan - även ur ett sportsligt perspektiv.
– Vi hade de bästa tävlande på plats. Jag tycker det var jättebra och spännande matcher, säger han till P4 Kalmar.

Jörneklint imponerade

En av de lokala talangerna som imponerade var Oskarshamns boxaren Carl Jörneklint, som gjorde comeback, och besegrade sverigefyran.
– Det tycker jag är fantastiskt kul. Han gjorde en jättefin insats, säger Kristoffer Malm.

Det faktum att lokala förmågor blandas med den yttersta är eliten tror Kristoffer Malm är viktigt för galan.
– Det har en enorm betydelse vill jag påstå. De finns ju med som förebilder för unga i våra klubbar nu. Jag kan inte nog understryka hur viktiga de är, säger han till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".