Arkivfoto: Ingvar Karmhed/Scanpix
Orientering

Finskt och danskt i Smålandskavlen

Det blev norskt, finskt, svenskt och danskt i Smålandskavlen. Den prestigefyllda tävlingen som avgjordes utanför Mariannelund blev en succé för arrangörsklubbarna Vimmerby OK, Hässleby SOK och Eksjö SOK.

Kalevan Rasti från Finland vann tämligen väntat i herrklassen medan Pan/Århus från Danmark vann lite överranskande damklassen. Danskorna med Ida Bobach i spetsen avgjorde för danskarna redan på nattsträckan.

- Visst var det en överraskning men de unga danskorna var ganska övertygande om att det skulle  bli seger, menade Torbjörn Falk från Vimmerby och arrangörsstaben.

Samtidigt som han konstaterade att tävlingen blev en succé för arrangörerna som fick mycket lovord. Inte minst för banorna som var snabba men också ganska kuperade.

Hultsfreds Hanna Östenberg svarade för den bästa länsinsatsen när hon vann nattsträckan i flickklassen.  Där det blev norsk seger till slut.

Endast i veteranklasserna blev det svenska segrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".