Familjen Kuljan skulle vilja lära känna Kristdalaborna bättre. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Kristdala

Brobyggande ska ge bättre stämning

Hoppas på bättre stämning i Kristdala
1:34 min

Stämningen mellan invånarna i Kristdala och de asylsökande på orten ska bli bättre. Därför tar nu två nyinflyttade killar på orten ett initiativ för att bygga broar mellan grupperna.

För en månad sen utsattes de asylsökande som bor på Humlegården för hot. Någon eller några hade sprejat hakkors och rasistiska budskap på boendets väggar.

Det är sådana händelser som Miran Breseeg och Sibar Al-Ani vill förhindra genom att göra något tillsammans med kristdalaborna.

– Det är viktigt att starta kommunikation mellan invånarna, säger Sibar Al-Ani.

När de kom till Kristdala för fem månader sen märkte de att de asylsökande inte var med när det skedde saker i samhället.

– När föreningen på orten spelade match så spelade de asylsökande på en annan plan bredvid. Tänk om vi kunde få dem att spela fotboll tillsammans, säger Miran Breeseg.

Nu ska de köra igång en kulturdag där både invånare på orten och de asylsökande på Humlegården kan umgås, äta mat och trivas ihop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".