Kalmar

Åtalade 18-åringen minns ingenting

I dag inleddes rättegången mot den 18-åring från Kalmar som är misstänkt för mordförsök på en kvinna i det hem som han var familjehemsplacerad i. Den unge mannen ville varken erkänna eller förneka gärningen i dag.

Det var den 7 oktober i år som mannen misstänks ha försökt beröva kvinnan livet.

I dag sa han att han inte hade något som helst minne från den dagen och hänvisade till sin sjukdomsbild: Psykos, ADHD och utvecklingsstörning. 18-åringen berättade också att han inte fått sin medicin den dagen.

Även i dag fick rättegången avbrytas i en halvtimme då häktningspersonalen glömt att ge honom medicinen.

Drog fram en förskärare

Kvinnan vittnade i dag om hur mannen tappade humöret när han trodde att de skulle se till att han kom tillbaka till det LVU-hem som han tidigare varit placerad på. Kvinnan berättade hur han slet loss en garderobsdörr och kastade in den i rummet. Därefter drog han ut en knivlåda och tog en stor förskärare och försökte hugga henne i halsen. Hon berättar om hur hon kämpade för sitt liv och trodde att hon skulle mördas inför sina barns ögon.

Under rättegången i dag framkom också att mannen tidigare försökt skära sin fostermamma med kniv och att han slängt ner sin lillebror från en trappa.

18-åringen hörs själv i rätten i dag och det sker inom stängda dörrar med hänsyn till hans psykiska tillstånd och obalans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".