Henrik Rydströms Kalmar har chans till flest titlar de senaste fem åren. Arkivfoto: Paul Madej/Scanpix.
Fotboll

Kalmar FF kan ”rädda säsongen”

De senaste två säsongerna har varit Kalmars resultatmässigt sämsta sedan lagets allsvenska återkomst 2004. Cupfinalen mot Helsingborg ger Kalmar en chans att ”rädda säsongen”.

– Detta är Kalmars chans att ta en titel i år och rädda säsongen lite grann för deras del. Medan vi kan gå ut och bara köra eftersom vi ändå har vunnit de andra titlarna, säger Helsingborgs målvakt Pär Hansson.

Kalmar FF:s Henrik Rydström för faktiskt ett liknande resonemang:

– Det ger oss en möjlighet att skänka lite glans till vår säsong.

AIK får nog sägas vara den klubb som varit närmast en svensk trippel, när supercupen vanns våren efter den dubbel laget tog hösten 2009. Nu kan Helsingborg ta de tre titlarna under en och samma säsong.

– Nu när det är en trippel så är det ju någonting som inget annat lag har klarat av. Vi skulle bli historiska om vi gör det. Det finns absolut med i vår morot till att vinna matchen, säger Pär Hansson.

Flest titlar

Samtidigt påpekar Henrik Rydström att det faktiskt står mer på spel i kuriosakategorin än Helsingborgs eventuella trippel:

– Om vi vinner så är väl vi det lag som tagit flest titlar de senaste fem åren. Vi kan ta den fjärde, annars blir det HIF som tar sin fjärde, säger han och fortsätter:

– Det skulle vara jävligt coolt om vi i Kalmar FF skulle vara det mest segerrika svenska klubblaget de senaste åren.

Johannes Cleris/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".