Ser publiken gladare ut efter kvällens match? Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Ishockey allsvenskan

Fjärde gången gillt för IKO?

Borås är något av en mardrömsmotståndare för IK Oskarshamn i hockeyallsvenskan. Nästjumbon har vunnit höstens tre möten och det är snart fyra år sedan IKO vann mot Borås i hemmahallen. Nu  är det läge att bättra på statistiken mot bortasvaga Borås.

IK Oskarshamn är hemma från sin roadtrip i mellansverige och kommer till mötet med Borås med uddamålsseger senast mot Mora.

Om Mora är något av en önskemotståndare för Oskarshamn är fredagens motståndare Borås raka motsatsen. Tre förluster mot Borås under hösten inklusive två träningsmatcher förstärker ett svagt facit under flera säsonger. I synnerhet har de allsvenska matcherna i Oskarshamn av hävd slutat med seger för Borås. Senaste oskarshamnssegern i Arena Oskarshamn kom för snart fyra år sedan den 7 september 2007.

Borås bortafacit är å andra sidan uselt. Höstens sju bortamtcher har resulterat i sju förluster och noll poäng. 

Till fredagens match har åter succémålvakten från senaste matchen, Markus Svensson tillgänglig i IKO som lån från AIK. Troy Davenport och Stefan Öhamn är långtidsskadade men i övrigt är hemmatruppen intakt.

Matchen mellan Oskarshamn och Borås kan följas i hockeyextra via www.sverigesradio.se/kalmar 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".