Oskarshamn

Dödade får med kniv och hundar

"Jag vill varna andra"
5:12 min

Människor med hund och kniv har skadat och dödat minst sex får i en hage utanför Oskarshamn. Fårägaren upptäckte vad som hade hänt i tisdags då han skulle ta hem sina får från sommarbetet.

– En del var blodiga på bröstet. Vi gick tillbaka till hagen och hittade då ett flått skinn. Väldigt hastigt flått, som vi kunde bedöma det, berättar fårägaren som vill vara anonym.

-- Då hade vi också ringt på länsstyrelsens rovdjursspårare som kunde konstatera att det var både människa och hund som gett sig på djuren.

Vad kände du när du stod ute i hagen där?

– Ja, det var en ilska. Man ville bara ha ett svar. När man insåg att det var människa med hund och kniv, för det var ju knivhugg i de här också, så kände man en vanmakt.

Känner du en rädsla?

– På det sätt som det är utfört så känns det inte som om man är ute efter kött. Det är ett som är flått och ett tiotal som är misshandlade av människor och av hundarna. Det känns så bestialiskt gjort så jag vill varna andra om något är i görningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".