Polisen fick göra en stor insats på Gladan i Kalmar igår. Arkivfoto: Anders Nyberg/SR
KALMAR

Mordförsök på Gladan

Två män greps under lördagskvällen misstänkta för försök till mord efter ett bråk inne i boendet Gladan på Esplanaden i Kalmar. En kvinna är anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. Många socialt belastade personer bor på Gladan och kommunen har planer på att avveckla boendet.

Två män blev under bråket misshandlade och fördes till sjukhus. Den ena av dem har utsatts för kraftigt våld, och han är allvarligt skadad.

– Inga skjutvapen var inblandade, men vi tror att olika former av tillhyggen användes i misshandeln, säger Reine Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Kalmars län.

Förutom de gripna männen, 57 respektive 32 år gamla, hämtades även tre andra personer till förhör. Två av dessa släpptes senare, medan den tredje, en kvinna i 25-årsåldern, är anhållen misstänkt för skyddande av brottsling.

Orsaken till bråket är ännu okänt. Polisen arbetar med att förhöra inblandade och vittnen samt ska göra en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Det bor många social belastade personer på Gladan och vi har tidigare berättat att det har blivit stökigare i huset på sista tiden. Polisen har krävt åtgärder och Kalmar kommun har sagt att man ska göra något åt situationen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".