Rockpartys grundare Putte Svensson är glad. Arkivfoto: Anders Nyberg/SR
hultsfred

Nedlagd festival gav ny energi till Hultsfred

"Inget ont som inte har nåt gott med sig..."
1:25 min

Efter föreningen Rockpartys konkurs och nedläggningen av Hultsfredsfestivalen växer Rock City i Hultsfred så det knakar. Putte Svensson, som är VD, är inte särskilt förvånad. Många som var engagerade i festivalen är kreativa och har startat egna företag.

- Vi har väl aldrig haft så mycet som vi har just nu, säger Putte Svensson.

- Det är väldigt mycket personer som går på campus på våra utbildningar, vi har mycket konferenser, vi har väldigt mycket konserter, vi hade utsålt på Rookiefestivalen i helgen. Och det är flera företag på väg att flytta in i huset så det är fullt.

Det är till och med så att ni är trångbodda?

- Ja, vi kommer nog behöva bygga om lite i mellandagarna så det lkänns positivt.

Så i stället för att det skulle försvinna verksamhet så växer Rock City alltså?

- Ja, det gör det. Och väldigt många av de som har varit engagerade i festivalen har startat egna företag och gör verksamhet, så det är väldigt många som gör verksamhet i huset i dag och utanför och även i andra delar av landet och i Norden.

Trodde du det här förra sommaren?

- Nej, hade du frågat mig dagarna efter så hade jag väl inte trott det. Men inget ont som inte har något gott  med sig.

- Jag förstod nog att det skulle bli mycket nystart av nya verksamheter och nya företag för alla de som var engagerade i festivalen är ju väldigt kreativa personer och vill vara med och utveckla nya saker, säger Putte Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".