Abalone Dots som består av Rebecka Hjukström, Louise Holmer, Sophia Hogman och Elin Mörk. Foto: Erik Abel/Scanpix.
Västervik

Abalone Dots tävlar i Melodifestivalen

"Det här ska bli spännande"
5:06 min

Västerviksbandet Abalon Dots är klara för Melodifestivalen 2012. Låten "På väg" som är skriven av Rebecka Hjukström, Sophia Hogman, Louise Holmer och Viktor Källgren, alla från Västervik, är ett av de 32 bidragen som idag tillkännagjordes av SVT.

Vilka artister som ska framföra bidragen har inte avslöjats än. Inte heller vid vilken deltävling de olika bidragen ska tävla.

Västerviksbandet Abalone Dots tävlar mot schlagerrävar som Lasse Holm och Thomas G:son men också mot några nykomlingar i dessa sammahang, som Björn Ranelid.

Den 20 september stängde möjligheten att komma in med nya bidrag och sedan dess har låtskrivarna väntat på vilka som blivit uttagna. 3 485 bidrag skickades in till Melodifestivalen 2012.

Abalone Dots låt ställs mot 31 motståndare som alla tävlar i vinter. Bland de övriga låtskrivarna finns också Danny Saucedo och Lisa Miskovsky.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".