Målilla ny hemmaplan för Dudek och Jensen.Foto: Janne Rindstig SR
Speedway elitserien

Juniorstjärnor till Dackarna

Dackarnas förartrupp i speedway är nästan komplett i och med att ytterligare två juniorstjärnor skrivit på för målillaklubben. Både Patryk Dudek och Michael Jepsen Jensen kör för Dackarna 2012.

Dackarnas trupp 2012 är snart komplett och får en tydlig ung och svensk profil.

De senaste kontraktpåskrifterna kommer från två förare som var bland de sex bästa i junior-VM senaste säsongen.

Både 19-åringe Patryk Dudek från Polen och jämngamle dansken Micheel Jepsen Jensen har skrivit på för Dackarna.

Patryk Dudek slutade fyra i junior-VM i år kommer närmast från Örnarna i allsvenskan och har tidigare inte kört i Målilla men spås en lysande framtid.

– Dudek är en fartåkare som kommer passa bra i Målilla skiver lagledare Mikael Karlsson i ett pressmeddelande.

Michael Jespen Jensen bryter sitt kontrakt med Vargarna i elitserien för att köra för Dackarna. Trots en del skadeproblem slutade han sexa i junior-VM i år.

– Han ville åka mer än han fick göra i Vargarna och har visat att han klarar av olika typer av banor säger Mikael Karlsson

I och med Dudeks och Jensens påskrifter har Dackarnas värvat tre av speedwayvärldens största talanger inför nästa år då VM-tvåan Darcy Ward också är klar för målillaklubben.

Klart är också att Tim Gudmundsson kommer tillbaka till Dackarna efter en säsong i allsvenska Avantia från Norrköping. Hans låga förarsnitt gör att han inte räknas in bland de maximalt sju förare som får finnas i truppen 2012.

Eftersom Joel Larsson skrivs i Griparna och blir gästförare i Dackarna återstår en plats i truppen och en gästförare innan föraruppställningen för 2012 är klar.

– Jag tror vi kan ha is i magen. Det kommer att bli ganska många förare över på marknaden säger Mikael Karlsson i pressmeddelandet.

Dackarnas trupp 2012

Andreas Jonsson
Fredrik Lindgren
Jonas Davidsson
Darcy Ward
Michael Jepsen Jensen
Patryk Dudek
Tim Gudmundsson

Gästförare:
Joel Larsson

lagledare:
Mikael Karlsson
Jerker Eriksson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".