Omfattande brand i Västervik

En omfattande brand bröt ut vid halvfyra tiden i Västervik och brinner fortfarande nu ikväll. Det är en silo på Södra Varvsgatan som brinner och tjock tung rök väller in över staden. Boende i området uppmanas stänga av ventilation, dörrar och fönster då röken kan vara ohälsosam att andas in.

Silon som varit övergiven i ett tiotal år är övertänd och brandkåren har svårt att få branden under kontroll. Men silon ligger ensam på en tomt och någon större risk för spridning finns inte, enligt räddningsledare Roger Landelius. Ett stort område har spärrats av då det finns risk för att att tornet på silon ska rasa. Det ska inte vara någon större fara för någon människa, men röken är obehaglig och det är inte bra att andas in brandrök. Den kan drabba till exempel astmatiker.

Enligt dom första uppgifterna tyder mycket på att branden är anlagd. Bland annat brukar ungdomar bryta sig in i den tomma lokalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista