Silobranden i Västervik under kontroll

Under hela natten och morgonen har räddningstjänsten arbetat med att släcka branden i den gamla silon på Södra Varvsgatan i centrala Västervik. Branden har varit svårsläckt och mindre härdar har under natten och morgonen blossat upp på olika ställen i silon. Fram på förmiddagen var det dock lugnt och de boende behövde inte längre hålla sig inomhus.

Branden startade strax efter klockan tre igår eftermiddag och rökutvecklingen var så kraftig att boende i området uppmanades att hålla sig inne och stänga dörrar, fönster och ventilation.

När det gäller brandorsaken så är den ännu inte fastställd. På måndag kommer polisens brandtekniker att göra en undersökning. Men det finns vittnesuppgifter som säger att tre stycken ungdomar lämnat silon via en stege ungefär en kvart innan brandlarmet kom. Polisen har redan undersökt uppgifterna och kommer fortsätta göra det idag. Bland annat kommer de att knacka dörr och prata med fler personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".