JK:s överklagan är naturlig

Länsmuseets administrative chef Birgitta Nylander ser det som naturligt att Justitiekanslern, JK, än en gång vill pröva om Kalmar läns museum har rätt att övervaka sina besökare med kameror dygnet runt. JK har lämnat in en överklagan till regeringsrätten. Han menar att kameraövervakningen kan inkräkta på människors integritet och vill ha ett prejudikat i en principiellt viktig fråga. Men Birgitta Nylander tror inte att regeringsrätten kommer att ändra beslutet, bland annat eftersom toleransen bland folk idag är stor på grund av all brottslighet som sker.
För ungefär ett år sedan fick länsmuseet i Kalmar, som en av dom första museerna i landet, tillstånd att sätta upp sju övervakningskameror i museets lokaler, och spela in det som sker framför kamerorna dygnet runt. Beslutet har flera gånger överklagats av JK som vände sig mot själva inspelningen av materialet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista