Kalmar län

Här är helgens sport

Arena Oskarshamn intas av de svenska damkronorna, SM i Futsal avgörs och det körs långlopp på skidor i Oskarshamn till helgen. Dessutom ska Kalmar FF spela första träningsmatchen hemma efter träningsturneringen i Spanien. Hos P4 Kalmars på nätet och i mobilen hittar du all den lokala sporten i helgen.

Det tillhör inte vanligheten att kvinnor spelar hockey i Arena Oskarshamn men den här helgen är det just det som händer. IK Oskarshamn arrangerar en fyrnationsturnering där de svenska damkronorna kommer att möta Ryssland, Tyskland och Finland med start på fredag. För de hockeyintresserade så går det att se två matcher om dagen, hela helgen.

Västervik möter Åseda

IK Oskarshamn, Nybro och Vimmerby har alla fått ledigt i helgen. I division 2 däremot så är det spel och Västervik spelar borta mot Åseda i säsongens sista seriematch. Efter det väntar sen kvalspel för att försöka ta sig tillbaka till division 1.

Viktiga handbollsmatcher

I de idrotterna som går in i sitt slutskede så här i februari handlar mycket om de olika strecken. Handbollen är inget undantag. I herrarnas division 1 södra ligger Alstermo fyra med sex omgångar kvar. På söndag möter dem Borås, som ligger trea bara en poäng före Alstermo. Matchen spelas i Borås och vid vinst så skulle Alstermo hamna på rätt sida kvalstrecket.

I damernas division 1 södra finns det bara ett streck i toppen och Kalmar HK som ligger trea har tre poäng upp till serieledande Hallby med tre omgångar kvar. På lördag spelar dem borta mot Sävsjö och den 25:e februari väntar sen toppmöte mot serieledande Hallby på bortaplan.

Även Kalmar HK:s herrar tillhör toppen i sin serie, division 2 södra. Med sex omgångar kvar leder Kalmar HK med en poäng och på söndag väntar en tuff bortamatch mot Ystadpågarna. I den andra änden av serien hittar vi Hultsfred som spelar en väldigt viktig match borta mot Växjö på lördag. Hultsfred, som länge låg på nedflyttningsplats har den senaste tiden lyckats klättra i tabellen och ligger nu på negativ kvalplats. De har dock bara två poäng ner till jagande Växjö som ligger på platsen under strecket.

Bandy inne och ute

Serieledare har vi även i innebandyns division 1 där Torsåslaget Slätafly leder sin serie. På lördag spelar de hemma mot Höllviken medan Kalmarsund, som ligger trea i samma serie spelar borta mot Engelholm. Westervik, som ligger i en annan division 1-serie, spelar hemma mot seriejumbon Karlskoga på lördag.

Det spelas även bandy utomhus i helgen. Stjärnan, som ligger sist i allsvenskan, spelar borta mot mittenlaget Mölndal på lördag. I divisionen under är det också matchdags på lördag. Tabelltrean Tjust möter Åby Tjureda på bortais och Målilla, som ligger sexa, möter serieledande Åtvidaberg hemma på Venhagsvallen.

Madesjö utmanar i Futsal-SM

Det körs också en skidtävling i länet i helgen. Det är Oskarshamnsloppet över 40 kilometer som körs på lördag.

Trots all snö som ligger i länet så ska det spelas fotboll i helgen. Futsal-SM med bland annat Madesjö spelas i helgen och Kalmar FF spelar träningsmatch mot Åtvidabergs FF på Kopparvallen på lördag.