Kalmar golfklubb rankad etta i Sverige

Det är inte bara i fotboll som Kalmarborna har anledning att vara stolta över sina idrottare. Även inom golfsporten har Kalmar i år haft stora framgångar.

I juli månad vann damlaget Lag-SM på hemmaplan och när oktober övergick i november övertog Kalmar GK förstaplatsen på SGF Golf Ranking från Kungsbacka GK.

På SGF Golf Ranking räknas samtliga svenska elitgolfares resultat från de senaste 52 veckorna. Spelarna får rankingpoäng efter insats, men på klubblistan får klubbarna dessutom en startpoäng varje gång en av klubbens spelare deltar i en internationell tourtävling.

Allt efterhand som Joakim Haeggman började få spelet att stämma knaprade team Kalmar in på Kungsbacka. Efter Europatoursäsongens avslutning den 1 november gick klubben definitivt förbi Kungsbacka. Kalmar GK har en stark trupp på såväl herr- som damsidan.

Joakim Haeggman är 3:a på individuella listan och Mårten Olander är rankad 15:e bäste svensk. Åsa Gottmo är 5:a på damernas lista. På juniorsidan är Kalmar GK rankade 6:a, Med 22 rankade juniorspelare är klubben den enskilt största efter Gävle GK och Karlstad GK (35st).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".