Ishockey

Dansk VM-spelare till IK Oskarshamn

25-årig Kirill Starkov från Danmark är klar för IK Oskarshamn inför nästa säsong. Han har meriter från såväl elitserien med Timrå och Frölunda som spel i AHL och med danska landslaget i 2 VM-turneringar. Kontraktet med Oskarshamn gäller för en säsong.

Trots att ryskfödde dansken Kiril Starkov bara är 25 år är meritlistan lång. Han har redan hunnit med spel i högsta danska ligan med Esbjerg, i elitserien med Frölunda och Timrå. Dessutom har han spelat i nordamerikanska AHL. Senaste säsongen började han i Rögle men  avslutade i Sönderjyske i den danska ligan.

Starkov har också visat sig vara en internationell spelare av klass med bra spel i två VM-turneringer. Efter att han fick lämna Rögle uppvaktades han direkt av Oskarshamn:

– Vi gjorde klart med Kirill Starkov redan i januari när han lämnade Rögle, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson på klubbens hemsida. Just då fanns det inga möjligheter att ta in honom i truppen utan han fick avsluta säsongen i Danmark. Det är en tekniskt mycket skicklig spelare och vi hoppas han ska hitta rätt omgivning för att utvecklas i IKO. Han är väldigt angelägen om att ta revansch på senaste säsongen som inte blev så lyckad i Rögle. Han är grymt motiverad och laddad att hjälpa IKO och samtidigt visa att han är en mycket bra hockeyspelare. Kontraktet är på 1 år.

Just nu är Kirill med i den danska truppen som träningsspelar inför VM i Sverige/Finland i maj. Både han och Morten Poulsen som också spelar i Oskarshamn hoppas få spela för Danmark i VM.

I maj går flyttlasset till Oskarshamn för Kirill Starkov

Spelare klara för IK Oskarshamn 2012/13

Stefan Öhman
Carl-Johan Svensson
Morten H Poulsen (till 2014)
Mikael Lidhammar
Joakim Hagelin (till 2014)
Maksim Matushkin
Tobias Jonsson
Daniel Ljungkvist (till 2014)
Juha Uotila
Evan McGrath (till 2014)
Victor Löfstedt
Sam Lofquist
Kirill Starkov
Victor Svensson (till 2014)
Dave Lindarv try out
John Vigilante
Linus Morin
Andreas Valdix
Victor Öhman (lån från LHC)
Mattias Granlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista