Ishockey

Dansk VM-spelare till IK Oskarshamn

25-årig Kirill Starkov från Danmark är klar för IK Oskarshamn inför nästa säsong. Han har meriter från såväl elitserien med Timrå och Frölunda som spel i AHL och med danska landslaget i 2 VM-turneringar. Kontraktet med Oskarshamn gäller för en säsong.

Trots att ryskfödde dansken Kiril Starkov bara är 25 år är meritlistan lång. Han har redan hunnit med spel i högsta danska ligan med Esbjerg, i elitserien med Frölunda och Timrå. Dessutom har han spelat i nordamerikanska AHL. Senaste säsongen började han i Rögle men  avslutade i Sönderjyske i den danska ligan.

Starkov har också visat sig vara en internationell spelare av klass med bra spel i två VM-turneringer. Efter att han fick lämna Rögle uppvaktades han direkt av Oskarshamn:

– Vi gjorde klart med Kirill Starkov redan i januari när han lämnade Rögle, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson på klubbens hemsida. Just då fanns det inga möjligheter att ta in honom i truppen utan han fick avsluta säsongen i Danmark. Det är en tekniskt mycket skicklig spelare och vi hoppas han ska hitta rätt omgivning för att utvecklas i IKO. Han är väldigt angelägen om att ta revansch på senaste säsongen som inte blev så lyckad i Rögle. Han är grymt motiverad och laddad att hjälpa IKO och samtidigt visa att han är en mycket bra hockeyspelare. Kontraktet är på 1 år.

Just nu är Kirill med i den danska truppen som träningsspelar inför VM i Sverige/Finland i maj. Både han och Morten Poulsen som också spelar i Oskarshamn hoppas få spela för Danmark i VM.

I maj går flyttlasset till Oskarshamn för Kirill Starkov