Fotboll

Negativt besked för Kalmar FF:s Diouf

Det blev ett bakslag för Kalmar FF:s nyförvärv Papa Diouf när han idag var i Linköping för att se hur det var med den skadade handen. Beskedet som han fick var att han ännu inte kan byta till plastgips och att kommer dröja ytterligare några veckor innan han är i full träning.

Kalmar FF har haft stora skadeproblem under årets försäsong. Nyförvärven Papa Diouf, Sebastian Andersson, Nenad Djordjevic och Mats Solheim står alla på skadelistan. De har dessutom sällskap av en rad andra spelare bland andra Tobias Carlsson och Tobias Eriksson.

Inget plastgips än

För anfallaren Papa Diouf så går inte rehabilitering så bra som man hade hoppats. Kalmar FF:s sjukgymnast Kjell Svensson berättar för P4 Kalmar att Diouf idag har varit uppe i Linköping för att ta bort stygnen efter sin handoperation.

Förhoppningen var att han skulle kunna få gå över till ett plastgips men så blev det inte utan Diouf fick ett nytt gips och det dröjer minst en vecka innan han kan byta till plastgips. Det innebär att det kommer att dröja ytterligare några veckor innan han är i full träning.

Andersson i full träning

Desto bättre ser det ut för anfallaren Sebastian Andersson som har haft problem med ett nyckelben. Andersson är i full träning och det är upp till tränaren Nanne Bergstrands laguttagning om hemmapubliken kommer att få se Andersson spela i hemmapremiären mot AIK på måndag.

Skadorna förvärrades inte

Även backen Markus Thorbjörnsson och målvakten Etrit Berisha har funnits på skadelistan under försäsongen men bägge var med i premiären mot GIF Sundsvall. Kjell Svensson säger till P4 Kalmar att deras skador inte förvärrades i premiären utan att de kan vara med mot AIK.

För övriga skadade spelare så säger Svensson att läget är oförändrat.