Kalmar län

Banarbeten försenar tågen

Om du ska ut och åka tåg i påsk får du räkna med längre restid än vanligt. För mitt i en av de mest resintensiva helgerna på året pågår en rad spårarbeten, som gör att tågen ersätts med buss.

Påsken betyder resor till vänner och släktingar för många. Men väljer du tåget kan resan just i påskhelgen ta längre tid än planerat, eftersom trafikverket väljer att dra igång en rad spårarbeten just till påsk.
–  Vi gör banarbeten i Skåne, Småland och runt Stockholm, och det ställer till en del problem eftersom tågtrafiken stoppas helt på vissa sträckor.  

Varför har ni valt att lägga arbetena just nu?

– Vi har valt påsken under flera år eftersom det är ett antal röda dagar över en helg.

Reser du till och från Skåne, Stockholm eller delar av Småland  den här helgen så kommer du att få hoppa av tåget och åka buss förbi banarbetet.

Det här är arbeten som varit planerade länge, och de görs vid påsk för att det är mist antal dagspendlare ute då. Men det är också en av de helger på året som där det säljs absolut flest biljetter och på många sträckor är biljetterna helt slutsålda. Men enligt Bodil Sonesson är det här ändå den bästa lösningen.

– Långresenärerna drabbas, eftersom de får längre restider och ibland växla mellan tåg och buss, men det är ett övervägande vi gjort.
– Det totala antalet resenärer är färre och det är många röda dagar i följd.