Ekerum

Jubilerande konsthall öppnad

1:39 min

Nu i påskhelgen så öppnar traditionsenligt utställningen på Ekerums konsthall. I år är det 20 års jubileum och många konstnärer har funnits med i flera år som Glaskonstnären Kjell Engman Men också många både etablerade och nya talanger har passerat genom åren, i år finns bland andra Johan Rehborg och Andy Holden med.

– Det här tycker vi själva är det bästa vi gjort och under öppningen har vi fått mycket beröm för utställningen, säger  Markus Holmer som driver konsthallen tillsammans med sin far.

Som vanligt är det en mycket stor spännvidd med glas måleri och skulptur. Stor plats tar glaskonstnären Kjell Engman som levererar en glasorgie i färg och form och som ständigt går vidare i sin utvecklig och konstnärliga utryck .

Plats tar också Rolling Stones gitarristen Ron Wood med sina målningar på bandet, målningar som skapar en livekänsla.

Sedan radar de kända konstnärerna upp sig bland annat  Tommy "TC" Carlsson , Ernst Billgren, Kate Brinkworth,  Mats Person med flera .

Skådespelaren Johan Rheborg visar en nya sida och ställer ut ett antal fotografier på ögonblick i Barselona. Bilder som han tagit med en gammal hederlig kamera och framkallat själv.

Bilder som fryser ett ögonblick och väcker nyfikenheten.