Fotboll

Kajor härjar på Kalmar FF:s arena

Nya fotbollsarenan i Kalmar lockar inte bara storpublik till läktarna. Stora mängder kajor tycker också det är en bra plats att vara på. Deras närvaro syns tydligt på de röda stolarna som peppras med fågelskit, ett växande problem för Kalmar FF.

Ett år efter att nya arenan i Kalmar invigdes har massor av kajor hittat ett nytt hem under det stora taket över läktarna.

Försök att manuellt jaga bort fåglarna har misslyckats och klubben funderar på vad som kan sättas upp för att skrämma bort dem.

– Kajorna håller till på balkarna som håller upp taket och det hjälper bara kortvarigt att med olika ljud försöka skrämma dem, säger Björn Andersson i Kalmar FF.

Hundratals stolar torkades av

Hans ivriga handklappningar och höga visslingar får massor av fåglar att flyga iväg en liten bit men sedan återvända igen.

Att de uppehåller sig på arenan syns tydligt på läktarna under. Inför Kalmar FF:s match mot AIK i måndags fick hundratals stolar torkas rena från fågelskit innan publiken kom.

– Planer finns på att sätta upp någon form av skydd som ska få fåglarna att flytta, men det är ett bekymmer hur vi ska få bort kajorna, säger Björn Andersson till P4 Kalmar.