Västervik

Påskäggen räckte inte till alla barn

1:11 min

Det fanns inte tillräckligt med påskägg till alla barn vid helgens påskparad i Västervik. Trots att arrangören Lions i annonser lovat att alla utklädda barn skulle få ett påskägg, var det många som tvingade gå hem ledsna och tomhänta.

– Vi får be dem om ursäkt helt enkelt och hoppas att de kanske fick några påskägg av sina föräldrar istället, säger Ulf Wiberg som är Lionspresident i Västervik.

Det var i annonser i förra veckan som Lions i samband med den årliga påskparaden i Västervik skrev att alla utklädda barn mellan två och tretton år skulle få ett påskägg. Men de 402 äggen tog alltså slut snabbare än väntat.

Lämnade paraden gråtande

I en insändare i dagens Västervikstidningen får Lions kritik. "Fy skäms" skriver en farförälder till ett barn som fick lämna paraden gråtande utan det utlovade godisägget.

– Den reaktionen känns inte igen. Vi såg inga gråtande barn däremot såg vi kanske någon ledsen, det kan jag nog hålla med om. Vi tycker inte att vi ska skämmas. Det är ett ganska stort arbete som Lions lägger ned. Vi håller på och jobbar i mellan 14 dagar och tre veckor för att det här arrangemanget ska bli av, säger Ulf Wiberg.

Hur kan ni ha räkna så fel då?

– Vi har nog inte räknat fel utan det var nog årets evenemang som blev lite stort helt enkelt. Det blev större än vi hade förväntat. Men det klart, lite olyckligt var det att vi inte hade påskägg.