Kalmar

Tre pistolrån har inget samband

Polisen tror inte att pistolrånet på onsdagskvällen hör ihop med de andra rånen i norra Kalmar på senare tid. Vid tre tillfällen sedan i mars har rånare använt sig av något som liknar pistol. Vid ett tillfälle var det en luftpistol som rånaren sköt i ansiktet på sitt offer.

Ingen av gärningsmännen är gripna och polisen arbetar just nu med att utreda de tre fallen.

Vid rånet i går tvingades två ungdomar att lämna ifrån sig mobiltelefoner och halsband.

– Då var det bara något som såg ut som en pistol men den användes inte så vi vet inte säkert vad det var, säger Lina Isaksson Funke som är pressinformatör hos polisen i Kalmar län.

Att rånen skulle ha något samband tror inte polisen.

– Nej det tror vi inte i dagsläget.

Tre pistolrån på kort tid i norra Kalmar:

20 mars: En ung kille blir skjuten i ansiktet av en rånare som har en luftpistol. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot. (P4 Kalmars artikel om händelsen)

25 mars: En kvinna möter en rånare med pistol vid Jet-macken i Berga industriområde. När rånaren förstår att kvinnan bara har betalkort ber han om ursäkt och försvinner. Ingen person är gripen för rånet. (P4 Kalmars artikel om händelsen)

11 april: En rånare med något som liknar en pistol tvingar till sig mobiler och halsband från två ungdomar. Polisen har inte fått fatt i den skyldige ännu. (P4 Kalmars artikel om händelsen)