Borgholm

Högby IF satsar på konstgräsplan

1:05 min

Trots uteblivet ekonomiskt stöd från Borgholms kommun kör föreningen Högby IF igång sin satsning på en konstgräsplan. En satsning som kommer att innebära flera fotbollsläger. Satsningen kommer att ge effekt för alla på norra Öland, tror ordförande Mattias Carlsson i Högby IF.

– Det ger framtidstro att vi vågar ta tag i saker häruppe. Fotbollslägren som vi kommer att satsa på under säsongen ger klirr i kassan hos restauranger och andra näringsidkare. Deltagarna kommer ju att behöva äta och köpa saker, säger han.

Satsar tre miljoner

Totalt satsar föreningen 3,3 miljoner kronor på konstgräsplanen. För att finansiera satsningen kommer föreningen att bland annat sälja eller hyra ut egna fastigheter och förmå medlemmar och privatpersoner på norra delen av ön att bidra med pengar.

Dessutom har man fått bidrag av Svenska Fotbollförbundet till planen.

Besviken på kommunen

Men några pengar från Borgholms kommun har man ännu inte sett röken av.

– Vi är oerhört besvikna på kommunens agerande. Vi tycker att kommunen borde dela med sig av sin kaka, säger Tomas Lind som är kassör i föreningen.

"Känns som en för mycket"

Från Borgholms kommun säger fritidsansvarige Jan- Åke Johansson i en kommentar att diskussionen om pengar till Löttorp ännu inte är avslutad. Samtidigt säger han att det känns som att två konstgräsplaner i kommunen är en för mycket.

Han hänvisar till kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) som har hand om det politiska beslutet. Henne har P4 Kalmar inte lyckats nå på fredagseftermiddagen.

Nästa sommar ska den nya konstgräsplanen vara klar för invigning.