Daniel Sobralense och Jonathan Hellström i förra årets drabbning mellan Gefle IF och Kalmar FF på Strömvallen. Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix.
Fotboll

Gefle längtar till vår och riktigt gräs

"Kalmar kommer att föra spelet"
4:30 min

Gefle är ett av fyra lag som ännu inte vunnit i fotbollsallsvenskan 2012. På lördag eftermiddag är det match mellan Kalmar och Gefle och efter åtta timmars bussresa från ett snöigt Gävle ser spelarna fram emot att få spela på riktigt gräs.

Spelarbussen lämnade Gävle på fredagseftermiddagen i snöyra och efter en sista träning som inte kunde genomföras som det var tänkt på naturgräs på grund av vädret.

– Även om vi normalt tränar och spelar på konstgräs hemma så ser spelarna fram emot att få spela på riktigt gräs. Vi skulle också vilja ha naturgräs men det är inte möjligt i vår del av landet, säger tränaren Per Olsson till P4 Kalmar.

Storförlust mot Åtvid

Gefle inledde serien med två oavgjorda matcher och sedan två förluster. Dels i förra matchen mot Elfsborg och innan dess storförlust i senaste bortamatchen mot Åtvidaberg som vann med 6-1.

– Den matchen har vi lagt bakom oss, det var mycket som gick fel där och insatsen var inte typisk för oss. Innan Åtvidabergsmatchen hade vi bara släppt in två mål på sex matcher, säger Per Olsson.

Följt Kalmar på tv

Han har inte sett Kalmar annat än på dvd och tv men har noterat att Kalmar ändrat en del mellan och i matcherna i starten av serien.

– Vi ska försöka spela koncentrerat och förväntar oss att Kalmar kommer att föra spelet i kraft av hemmaplan, säger Per Olsson.

Få ändringar

Gävle har gjort få ändringar i laget i de första matcherna och kommer med samma trupp till matchen mot Kalmar.

Tobias Eriksson redo för spel

Kalmar FF har under fredagen genomfört sista träningen inför matchen och sedan togs truppen ut. Klart är att varken Paulus Arajuuri eller Papa Diouf kan spela men Tobias Eriksson är redo för allsvensk comeback efter fotskada.

KFF:s trupp: Petter Wastå , Markus Thorbjörnsson, Liridon Leci,  Erik Israelsson, Henrik Rydström , Sebastian Andersson, Kristoffer Fagercrantz,  Abiola Dauda, Emin Nouri, Jörgen Skjelvik, Daniel Mendes , Johan Bertilsson, Jonathan McDonald, Archford Gutu, Melker Hallberg, Tobias Eriksson, Måns Söderqvist, Rasmus Sjöstedt, Etrit Berisha

P4 Kalmar sänder alla Kalmar FF:s matcher i sin helhet på webben som du når via dator eller mobil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".