Polisen i Linköping vädjar om hjälp från studenter att hitta dubbelmördaren

I går eftermiddag skickade polisen i Östergötland ut e-post till alla studenter och anställda vid Linköpings Universitet där man ber om hjälp att hitta dubbelmördaren i Linköping.

Enligt Östgöta Correspondenten och Aftonbladet har meddelandet sänts till mellan 25 000 och 30 000 personer.

I brevet står det att polisen vet via DNA-tester att mördaren är en ung blond man. Polisen vädjar också om att alla ska höra av sig som har märkt att någon förändrat sitt beteende, slutat sina studier efter morden eller verkar ha skadat armen.

Enligt Jan Staaf som sitter med i spaningsledningen vill man inte sätta ut en student som tänkbar mördare - utan bara försöka alla tänkbara vägar för att få in upplysningar.

Den e-postadress som brevet sänts från är universitetets egen. Normalt används den bara i nödsituationer.
- Det är första gången som adressen använts när det gäller ett brottmål. Bara universitetsledningen och enstaka tjänstemän kan besluta om att använda adressen, säger Lars Holberg, informationsansvarig på universitetet, till Östgöta Correspondenten.

Brevet sändes ut på dagen exakt en månad efter mordet. Polisen har trots intensiva insatser ännu inte fått upp något spår efter mördaren, och oro finns för att spåret håller på att kallna. Spaningsledningen säger dock till tidningen att den fortfarande hyser goda förhoppningar om att gärningsmannen ska kunna gripas.