Mikael Glennfalk och Christina Fosnes. Foto. Peter Bressler/Sveriges Radio
Vimmerby

Bättre företagsklimat i Vimmerby

Vimmerby klättrar på företagsranking
1:20 min

Vimmerby kommun är en av de kommuner i Sverige som snabbt har lyckats vända det negativa företagsklimatet. Åtminstone enligt den ranking på hur företagsklimatet är i Sverige som Svenskt Näringsliv kom med idag. Vimmerby har gått upp rejält från en bottenplats förra året, till 139:e plats i Sverige.

Christina Fosnes från Svenskt Näringsliv delade idag ut blommor till kommunledningen för den bedriften

– Det unika är ju att man har vänt en trend så radikalt som man har gjort från ett år till ett annat. Även om man ökade en aning redan 2011 så ligger man   detta år på fjärde plats som årets klättrare. Och det är företagen som tycker att det har skett någonting i Vimmerby.

Mikael Glennfalk, Moderaterna, är kommunalråd i Vimmerby.

– Det känns utmärkt.

Vad tror du det beror på att ni har vänt?

– jag tror det beror på genomgående en attitydförändring hos tjänstemän,  kommunfolk och politiker. Att man är nyfiken och positiv.

Bästa kommun i länet i företagsklimatsrankningen var Mönsterås på 60 plats. Sen kom Västervik på 93. Kalmar på 122 plats, och så Vimmerby då på 139 plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".