Andreas Jonson första varv i Målilla 2012. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio
Speedway

Det våras för speedwayen i Målilla

Dackeförare samlades inför speedwaysäsongen
1:39 min

Nästan sju månaders väntan är över. Idag inleddes speedwaysäsongen i Målilla när Dackarna genrepade inför nästa veckas elitseriepremiär genom att samla alla förarna till träning.

Det blev ovanligt många varv på motorbanan i Målilla under årets träningsdag där nästan alla förarna var på plats. Att träningsintresset var extra stort berodde främst på att det finns ovanligt många nya förare i Dackarna i år. Inte mindre än fem förare av sju i a-lagstruppen är nya.

Jonas Davidsson som bytt från mästarlaget Piraterna till Dackarna var det nyförvärv som kände sig mest hemma.

– Jag har varit gäst här många gånger i andra lag och känner igen det mesta men nu gäller det att köra in sig på banan. Det skall nog gå bra säger Jonas Davidsson till P4 Kalmar.

Övriga nya förare som Darcy Ward, Patryk Dudek , Scott Nicholls och Mikael Jepsen Jensen passade på att köra många varva för att notera vilka inställningar som passar och för att visa upp sig för lagledningen. Det lär bli hård konkurrens om en plats i startsjuan.

Efter att Hans Andersen lämnat Dackarna är VM-tvåan Andreas Jonsson den som kört flest säsongen i Målilla och kan känna sig tämligen given i laget. Han testade några träningsvarv och var glad att vara tillbaka:

– Det känns skönt att våren är här och det är kul att vara tillbaka i Målilla. Jag trivs jättebra här säger Andreas Jonsson till P4 Kalmar.

– Det här kan bli en riktigt kul säsong med många unga hungriga åkare säger Andreas Jonsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".