1 av 3
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria tillsammans med prins Carl Philip visade upp sin dotter prinsessan Estelle offentligt för första gången från balkongen på Stockholms slott. Foto:Jonas Ekströmer/Scanpix.
2 av 3
Lilla Estelles framträdande på kungens 66-årsdag väckte publikens jubel. Foto:Jonas Ekströmer/Scanpix.
3 av 3
Kung Carl XVI Gustaf vandrar ut på borggården på Stockholms slott för att ta emot folkets hyllningar på sin 66-årsdag på valbogrsmässoafton. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.

Estelle var med och firade morfar kungen

Firandet av kung Carl XVI Gustafs 66-årsdag inleddes på ett soligt borggården vid det kungliga slottet. Hundratals personer har samlats för att fira honom.

På borggården fick kungen sällskap av prins Carl Philip. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som inte stod med i det officiella programmet, dök också oväntat upp och beskådade firandet från ordensalarnas fönster.

Även den två månader gamla prinsessan Estelle var med under firandet och gjorde därmed sitt första officiella framträdande. Prins Daniel höll upp henne i fönstret och de vinkade till publiken under stort jubel.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".